Lytt

Alt om korona i Nittedal

TOPPSAKER

10. november 2020: Oppdatert smittevernforskrift - les pressemeldingen her

Har du symptomer eller spørsmål om koronaviruset?

• Helsemyndighetene anbefales at alle med symptomer  bør testes så fort som mulig etter symptomdebut. Bestill time her
    Time for testing kan også avtales ved å kontakte din fastlege eller vår koronatelefon.
  • Telefonnummeret til koronatelefonen i Nittedal: 67 17 71 50.
  • Testsenteret i Nittedal ligger i politigarasjen samme bygg som legevakten, i rådhuskvartalet (Rådhusveien 1).
  • Kontakt fastlegen ved annen sykdom. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på telefon 67 07 15 00 / 116 117.
  • Har du blitt testet for koronavirus vil du finne resultatet av prøvene her: https://helsenorge.no/provesvar
  • For generelle spørsmål om korona, se www.helsenorge.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015.

Testing

Testing utføres etter avtale i politigarasjen utenfor Nittedal Legevakt. Se film som forklarer.

Råd til alle

• Husk god hånd- og hostehygiene
  • Du og dine nærmeste kan omgås normalt
  • Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid
  • Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste
  • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming
  • Det bør minst være en meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder.)
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri. Det er viktig å redusere spredning også av sesongvirus, siden symptomene kan likne på korona og dermed fører til økt pågang på koronatelefon og til testing.
  • Har du symptomer på covid-19, bør du testes og holde deg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG du er symptomfri

Koronatelefon: 67 17 71 50

For avtale om testing, kontakt gjerne din fastlege. Det kan tidvis være stor pågang på koronatelefonen, og vil ofte være like raskt å ta kontakt med fastlegen.

Koronatelefonen i Nittedal er bemannet av helsepersonell, som kan svare på spørsmål rundt karantene og isolasjon, hygieneråd og tiltak.

Hverdager: 09.00-15.30
Lørdag og søndag: 10.00-14.00

Koronatelefon

Telefonnummer:

Mandag-Fredag:
09.00-15.30
Lørdag og søndag:
10.00-14.00

Karantene?

Retningslinjer for karantene og isolasjon (FHI)

Testing

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, har anledning til å teste seg.

Bestill time her

Du kan også ringe fastlegen eller koronatelefonen for å bestille time.