Lytt

Digital bestilling av koronatest

Nittedølinger er veldig flinke til å teste seg - nå lanserer vi ny tjeneste for bestilling av korona-test

Nå kan du bestille time til koronatest på mobilen eller fra en PC.

Fram til nå har du vært nødt til å ringe fastlegen eller koronatelefonen for å bestille time til koronatest. Nå har vi etablert en heldigital løsning for timebestilling. Det gjør det mye enklere for deg å bestille, og mye enklere for kommunen å håndtere.

– Nittedølinger er veldig flinke til å teste seg, og det er en av årsakene til at vi har veldig god kontroll på pandemien her hos oss. Vi ønsker å gjøre det enda enklere og tryggere å bestille time, sier fungerende ordfører Inge Solli.
– Når vi nå lanserer en ny heldigital tjeneste har det mange fordeler, sier Solli.

Han trekker fram at det nå blir mye enklere for innbyggerne å bestille time.
– Vi ønsker at folk i Nittedal skal teste seg dersom man har symptomer på korona. Nå senker vi terskelen for å bestille time. Man svarer på noen enkle spørsmål, og får så en time dersom symptomene man har tilsier at man bør teste seg.
– En annen stor fordel er at kommunen sparer tid på å administrere timefordeling på telefonen. Dessuten får vi et system som ivaretar personvern og sikkerhet, sier Inge Solli.

Han legger til at det fortsatt vil være mulig å bestille time på telefon.
– Vi legger ikke ned telefonen. Dersom du ikke ønsker å bruke den digitale løsningen, kan du selvsagt fortsatt ringe, sier han.

Digital bestilling av koronatest

Publisert: 22.10.2020 12.10