Lytt

Korona i Nittedal - status i påsken

Her er nyeste status om korona i Nittedal:

Vi har registrert 86 smittetilfeller i Nittedal siste 14 dagene, noe som tilsvarer omtrent 344 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Så langt er 719 innbyggere blitt koronasmittet i løpet av pandemien.

  • Skjærtorsdag: 5 positive 
  • Langfredag: 7 positive 

Testkapasiteten har vært god, og nittedølene har vært flinke til å teste seg. I løpet av de siste to ukene har totalt 2.461 personer testet seg, det tilsvarer drøyt 10 prosent av befolkningen i kommunen. 

Samtidig bør terskelen for å teste seg fortsatt være lav for at vi skal kunne beholde kontrollen. Mange smittede har kjent eller sannsynlig smittevei, men ikke alle. Nå gjelder det å følge smittevernreglene i påsken slik at vi kan unngå en økning i smittetallene etter påske.

- Jeg er glad for at mange tester seg og at vi finner kjent smittevei for de aller fleste som tester positivt. Vi vaksinerer etter hvert som vi mottar dosene, og det er stadig yngre innbyggere som vaksineres. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra innbyggerne som har hatt gode opplevelser i møtet med smittesporing, testing og vaksinering. Takk til alle som gjør en strålende jobb i møtet med innbyggerne i en vanskelig tid, sier ordfører Inge Solli.


Publisert: 03.04.2021 10.03
Sist endret: 03.04.2021 10.03

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?