Lytt

Nittedal følger opp Oslo for å dempe smittespredning

Kriseledelsen i Nittedal kommune vedtok onsdag 30. september strengere smittevernregler for å dempe spredningen av Covid-19.

Vedtaket er gjort etter at helseministeren oppfordret nabokommunene til å følge etter Oslo. Smittespredningen i Oslo er nå så høy at alle bydeler bortsett fra en har mer enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere i løpet av de siste 14 dagene. Dette er over rødt nivå.

I Nittedal innføres følgende regler fra og med torsdag 1. oktober klokken 12.00:

• Det oppfordres til å unngå bruk av kollektivtransport. Dersom kollektivtransport likevel benyttes, skal det utvises særskilt oppmerksomhet på å følge gjeldende nasjonale regler og retningslinjer om smittevern og ta særlig hensyn til medreisende. Når det ikke er mulig å holde én meters avstand til medreisende skal reisende i kollektivtransporten bruke munnbind. Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn i barneskolealder eller yngre, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer med flere enn 50 deltakere tilstede samtidig når arrangementet er innendørs og det ikke er fast seteplassering.

Reglene gjelder inntil de blir opphevet eller endret.

Les hele forskriften med tilhørende bestemmelser her

Nittedal kommune innfører strengere regler fordi det er viktig å tenke regionalt for å stanse smittespredningen i Oslo. Bent Høie hadde et møte mandag kveld der alle Oslos nabokommuner ble oppfordret til å samordne seg og innføre regionale tiltak. Dette har Nittedal sluttet seg til.

– Nesten alle som har hatt nærkontakt med smittede de siste ukene har hatt denne kontakten i Oslo. Det betyr at smittespredningen i Oslo har direkte konsekvenser for Nittedals innbyggere, sier kommuneoverlege Tron H. Torkildsen.

Nittedal innfører ikke restriksjoner på antall personer i private sammenkomster. Det betyr at det er er Helsedirektoratets anbefaling på maksimalt 20 personer som gjelder fortsatt. Det er ikke påvist positive i Nittedal de siste 14 dagene.

Publisert: 01.10.2020 09.34
Sist endret: 27.10.2020 14.58